6.000 Ευχαριστώ

Του Δημήτρη Κλαράκη*

Την προηγούμενη Κυριακή στις 15 Μαΐου, ο δημοκρατικός, προοδευτικός κόσμος της Ελλάδας, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα και μαζικά προσήλθε σε όλη τη χώρα στις κάλπες για να σταλεί ένα πολύ ηχηρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής, νίκης και ελπίδας για ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα αρχή.

Σε μια διαδικασία που ήταν απόλυτα αδιάβλητη, όπου κάθε μοναδικός, πραγματικός ψηφοφόρος επιδεικνύοντας την αστυνομική του ταυτότητα, μέσω του on line μητρώου σε κάθε εκλογικό τμήμα, πιστοποιείτο και δεν μπορούσε να ψηφίσει δεύτερη φορά, σε οποιοδήποτε άλλο εκλογικό τμήμα. Παράλληλα, ο κάθε πολίτης, που την Κυριακή αποφάσισε και πέρασε το κατώφλι οποιουδήποτε εκλογικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, γνώριζε ότι ταυτόχρονα εγγραφόταν μέλος του κόμματος. Ήταν λοιπόν μια συμμετοχή απόλυτα πολιτικά συνειδητή, καθόλου συγκυριακή, πολιτών ενεργών και αποφασισμένων για  να φέρουμε όλοι μαζί την πολιτική αλλαγή, και στο κόμμα αλλά και στη χώρα.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, πάρα πολλοί νέοι, αλλά και άνθρωποι μεγαλύτεροι, τα περήφανα γηρατειά του τόπου, συνειδητοποιημένα,  με αποφασιστικότητα και χωρίς κανένα μηχανισμό να τους χρησιμοποιεί ως περιφερόμενους ψηφοφόρους,  αυθόρμητα συναντήθηκαν πάνω απ την κάλπη της εκλογής του Προέδρου. Μια κάλπη που γέμισε με 110.000 νέα μέλη πανελλαδικά που ήρθαν να στηρίξουν τον Αλέξη για να φύγει η δεξιά, ο Μητσοτάκης γιατί δεν αντέχουν άλλο, γιατί έχουν διαλυθεί οι ζωές τους.

Στο Ηράκλειο στα 35 εκλογικά τμήματα του νομού μας, προσήλθαν 4000 νέα μέλη και ψήφισαν. Σε επίπεδο ΠΕ Ηρακλείου ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από 2.000 εγγεγραμμένα μέλη την παραμονή των εκλογών βρέθηκε με το πέρας της διαδικασίας, την Κυριακή το βράδυ, να αριθμεί 6000 μέλη, δηλαδή τριπλασίασε τα μέλη του, τις οργανωμένες δυνάμεις του .

Ένα ευχαριστώ, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε καθένα απ τα 6000 μέλη μας που συντάσσονται σε ένα μεγάλο πολιτικό εγχείρημα, μετασχηματισμού του κόμματος, ανοίγματος στην κοινωνία, αντιστοίχισης του με τις κοινωνικές δυνάμεις που το στηρίζουν. και παράλληλα στον αγώνα για την επίτευξη μιας μεγάλης, καθαρής νίκης απέναντι στην δεξιά, στις επερχόμενες εκλογές.

Είναι μεγάλη η χαρά αλλά και η ευθύνη μας απέναντι τους, ιδίως απέναντι στους 4000 νέους ενεργούς πολίτες που δήλωσαν παρόντες σε μια ιστορική στιγμή για την ευρύτερη προοδευτική παράταξη και την αριστερά στον τόπο. Να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους και να εντάξουμε όλο αυτό τον προοδευτικό κόσμο, στην καθημερινή μας πολιτική δράση και ζωή. Να γίνουν τα ζωντανά κύτταρα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ όμως και σε όλες και όλους τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που έτρεξαν εθελοντικά για να προετοιμαστούν και οργανωθούν οι εκλογές. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στις εφορευτικές επιτροπές μας και στους χειριστές των tablet, που διασφάλισαν την απρόσκοπτη και αδιάβλητη εκλογική διαδικασία. Χωρίς τη δική τους υπερπροσπάθεια και δουλειά δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα.

Τη Δευτέρα 16 ξημέρωσε μια όμορφη, ηλιόλουστη μέρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ γύρισε σελίδα, είναι ένα κόμμα πια διαφορετικό, πιο μαζικό, δημοκρατικό, συλλογικό, ανοιχτό στην κοινωνία με 172.000 ενεργά μέλη.

Τα συστημικά ΜΜΕ όσο και αν προσπάθησαν να θάψουν και να υποβαθμίσουν την εκλογική διαδικασία και τη συμμετοχή απλά απέτυχαν. Ο λαός μας δεν ακούει πια την μεθοδευμένη προπαγάνδα του Μαξίμου και των φιλικών του ΜΜΕ που επιθυμούν να χειραγωγούν την κοινωνία.  Όσες λίστες Πέτσα και αν υπάρξουν, το ποτάμι της συσσωρευμένης λαϊκής οργής και της φθοράς δεν αντιστρέφεταιΈρχεται ορμητικά και θα παρασύρει στο διάβα του όλα τα μικροπολιτικά τους σχέδια, την προπαγάνδα, τη λάσπη, τα ψέματα.

Ο πανικός του συστήματος είναι πια εμφανής. Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα ως Πρωθυπουργού και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ο μόνιμος εφιάλτης τους. Γιατί παρά τα επιμέρους λάθη εν μέσω μιας εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019, κατόρθωσε δύο βασικά πράγματα: 1. Έβγαλε τη χώρα απ τα μνημόνια που την έβαλαν όσοι κυβερνούν σήμερα αφού την χρεοκόπησαν, 2. Περιόρισε τη διαφθορά και την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος καθώς υπήρξε η πιο έντιμη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, η οποία όταν αποχώρησε, παρέδωσε γεμάτα τα ταμεία με 37 δις, που είναι χρήματα που μαζεύτηκαν απ το υστέρημα και τους κόπους των Ελλήνων. Αποτελούν κτήμα, ιδιοκτησία του λαού και δεν είναι λάφυρο για να μοιράζονται στα golden boys της δεξιάς.

Με την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την κερδοσκοπία να κατατρώει τις ζωές και το εισόδημα όλων των Ελλήνων, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, το ξεπούλημα των φιλέτων του κράτους σε ημετέρους, με μια δουλοπρεπή εξωτερική πολιτική yes man,  χωρίς συγκεκριμένα και σημαντικά οφέλη και διασφαλίσεις για τα εθνικά μας συμφέροντα, μόνη διέξοδος είναι οι εκλογές και ο σχηματισμός μιας προοδευτικής κυβέρνησης, που θα βγάλει τον τόπο απ τα σημερινά αδιέξοδα. Δεν θα τους αφήσουμε να διαλύσουν την κοινωνία και τη χώρα.

Το πρώτο βήμα για την πολιτική αλλαγή είναι η συμμετοχή. Την Κυριακή 15 Μαΐου κάναμε όλοι μαζί αυτό το πρώτο βήμα. Το ποτάμι της πολιτικής αλλαγής δεν γυρίζει πίσω. Προχωράμε όλες και όλοι μαζί. Πιο δυνατοί, πιο ενωμένοι, πιο έμπειροι απέναντι στο καθεστώς που ρημάζει την χώρα και τους ανθρώπους καθημερινά.

Στις 15 Μαΐου ψηφίσαμε.

Στις 16 γυρίσαμε σελίδα.

Για την πολιτική αλλαγή.

Για μια νέα αρχή.

Για την προοδευτική διακυβέρνηση.

Από καρδιάς, ένα μεγάλο ευχαριστώ.

6000 ευχαριστώ σε όλες και όλους.

Καλό μας αγώνα

*O Δημήτρης Κλαράκης είναι δικηγόρος και συντονιστής Ν.Ε Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί